Midzomertoernooi ook voor de thuisschaker

THUIS-SCHAKERS OPGELET!!!!  

6 juni gaat voor de 14de keer het ‘Groene Zes Midzomer Toernooi’ van start en het is de uitgelezen kans om uw schaakvaardigheden buiten de voordeur te vertonen op twaalf wekelijkse gezellige woensdagavonden die om 20.00 uur starten.

Door de unieke manier van indelen, speelt u de eerste zes ronden tegen spelers van ongeveer gelijk niveau. U haalt 1 punt voor een overwinning, een 1/2 punt voor een remise en 0 punten voor een verloren partij. Als u wint, krijgt u een overscore, welke wordt vermenigvuldigd met tien en wordt opgeteld bij uw eindresultaat. Dit zegt u nu waarschijnlijk nog niets maar dit maakt dat schakers met een lagere rating kans hebben om hoog te eindigen in het toernooi. Afgelopen editie heeft Nel Sasbrink (rating 1468) met een resultaat van 7 uit 12 het toernooi gewonnen en bleef Peter van Waert (rating 1927) voor, terwijl hij 12 punten had uit 12 partijen. Nel had haar zeven gewonnen partijen tegen relatief sterkere tegenstanders gespeeld, waardoor haar overscore zo hoog was dat ze de overwinning binnenhaalde. Om uw resultaten mee te laten tellen in de eindstand, dient u minimaal 6 van de 12 ronden te hebben gespeeld. U zit dus nergens aan vast en kunt ook gewoon fijn op vakantie gaan.